Fotocentrum Bruul

Op 27 januari 1967 is de zaak opgestart onder de naam FOCINAC.  In Mechelen en omstreken waren wij zeer gekend voor onze fotografieafdeling.  Bij ons kon de amateur fotograaf alles vinden zoals een uitgebreid gamma van compact- en reflex camera’s – film en super 8 films – alles voor de donkere kamer – foto kaders.

In 1978 werd er gestart met de eerste PC’s voor de thuisgebruiker.  De bekendste Home Computer waren toen de Commodore 128 en vooral de Commodore 64.  Deze laatste heeft 10 jaar bestaan.
Later is de Amiga  in ons assortiment opgenomen, die vooral heel geliefd was bij de thuisgebruikers die zich specialiseerden in het bewerken van video’s.

In 1987 werd de winkel in een nieuw kleedje gestoken terwijl de firmanaam veranderde in FOTO CENTRUM. 
Op 1 januari 1995 werd Lagaisse Jean-Pierre de nieuwe zaakvoerder.  Hij was reeds 22 jaar medewerker in de winkel.  Onder zijn beleid is de computerafdeling nog verder uitgebreid, want hij had trouwens van zijn hobby zijn beroep gemaakt.  Hij stond zijn klanten met raad en daad bij.

Op 8 mei 2001 zijn wij verhuisd naar de Mechelse steenweg in Bonheiden.  In dit pand was veel ruimte.  De PC systemen die er verkocht werden, werden door de zaakvoerder zelf geassembleerd en eventuele herstellingen werden hier ook uitgevoerd.
Ons gamma bevatte niet alleen PC systemen, maar ook portables – printers – digitale toestellen – modems – hard disk – groot assortiment printerpapier – kabels enz ….

FCM
Fotocentrum Bruul

Op 1 januari 2005 werd de beslissing genomen om te verhuizen naar Muizen.  Een kleiner pand, in ons geval een bureel, daar er meer en meer op bestelling werd gewerkt. 


Tot op heden varen wij dezelfde koers.
Onze klanten kunnen nog steeds rekenen op onze uitstekende service. 
Aanleggen van netwerken en het plaatsen van modems en routers behoord ook tot onze service. 
Het overnemen van PC systemen op afstand, om eventuele problemen op te lossen via internet zijn ook mogelijk.